Vergi yine sıfırlandı; buğday, mercimek ve nohut ithal edilecek

Katılım
28 Ağu 2021
Mesajlar
76,733
Hükûmet tarımdaki üretim açığını kapatmak için çiftçiyi daha da zor durumda bırakacak adımlar atmaya devam ediyor. Yakın zamanda hasat edilen buğday, arpa ve mercimek gibi ürünlerde Gümrük Vergisi sıfırlandı. Böylece ithal ürünler piyasaya girerken, yerli ürünün fiyatı da düşecek.

Resmî Gazete’de bugün yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla ithal edilen birçok tarım ürünü için herhangi bir vergi alınmayacak.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre buğday, çavdar, arpa, yulaf, mısır, nohut, mercimek ithalatı için Gümrük Vergisi 31 Aralık 2021 tarihine kadar “0 (sıfır)” olarak uygulanacak.

KAHVEDE GÜMRÜK VERGİSİ DÜŞTÜ

Kararın bir diğer etkisi de kahve ithalatında yaşandı. Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden ithal edilecek kahveye Gümrük Vergisi yüzde 11 yerine, yüzde 6 olarak uygulanacak.



Bu haberler de ilginizi çekebilir:


  • dKuraklık buğdayı vurdu, fiyatlar şimdiden yükselişe geçti​

    dBuğday, mercimek ve arpaya zam göründü​

    dMeyvede yüzde 68 artış: ‘Kilo ile almak hayal oldu’​




Gümrük Vergisi’nin sıfırlandığı ülkeler arasında daha önce peynir ithalatı ile tartışma konusu olan Güney Amerika ülkesi Venezuela da var.
 
Üst